Maggan på äventyr!

Dag 10.

2009-02-28 @ 13:28:05

Härlig dag!
Startade dagen med en promenad i det gottiga vädret som va! HÄRLIGT! Riktigt vart och gott faktiskt! Sate mig sedan på 403 an som bussade iväg. När den stannade i nödinge satt Michelle där på busshållsplatsen och ropade på mig helt galet. Jag vinkade lite diskret tillbaks och sedan var bussen på G igen.
Jag har för övrigt löst mitt busskort som spökade. Nollan på ica hade ju gett mig fel, inte konstigt att det inte fungerade. Men nu stämmde allt och jag kunde åka på riktigt bra.
Jag kände mig en smula omotiverad på Combi idag faktiskt, men det gjorde inte så mycket för det var ganska lugnt där. Gick mest och små plockade och väntade på att timmarna skulle gå.
Riktigt populär har jag hunnit att bli under veckorna föresten. Dom borde snart utveckla ett speciellt kö system åt mig så poppis jag blivit. Ja vad kan jag säga, det är bördan man får bära. Over and out, Maggan

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dag 9.

2009-02-28 @ 13:17:25

En riktigt bra dag var detta. Kom till Combi och började plocka iordning samtidigt som människor droppade in. Mycket människor!
Det var roligt att inte behöva stå och rulla tummarna i väntan för en gångs skull. Både jag och Maria sprang omkring och höll oss sysselsatta. Jag med mina nyfunna servitris super kfrafter. Det lustiga var att alla kom samtidigt. I en stor klump lixom, trots att dom inte var i sällskap. Helt plötsligt var det dags för att stänga köket och börja fixa inför kvällen. Snabbt gick det med och jag fick gå för dagen. Istället för att åka hem hoppade jag på bussen till the big city där jag skulle träffa Emma och Emalie för en fika och skvaller. Det gick bra. Vi åt och skvallrade. Sedan var det hem och sova sova sova.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dag 8.

2009-02-25 @ 23:01:04

Denna dagen ett liv,som farbror melker brukar säga.
En ganska stressig sådann kan man säga, jag förstår inte hur det gick till men att jag försov mig en halvtimma har väll ett finger med i spelet. Men jag kom på bussen i tid tack vare min starka prioriterings förmåga, frukost och att föna håret var de punkterna som valdes bort.

När jag kom till kungälv hoppade jag av en hållplats tidigare för att jag hade tänkt ta mig en sväng på mq och lindex, jag gick omkring och strosade när det plötsligt bara var 15 minuter kvar tills jag började. Under dessa 15 minuter var det meningen att jag skulle äta fruskost, stressa stressa. Så det blev till att springa fram till nyfiken beställa och sedan kila igen. Jag kände mig som en annan crazy lady. Men kom i tid. HEJJA team Magda!

Under dagen kom det riktigt mycket folk, det verkar som om onsdag är en riktigt poppis dag. Jag höll mig sysselsatt idag om man säger så. Jag har fattat galoppen nu om vilka som är där ofta och vad dom vill ha att dricka. Inte illa. Det är så roligt att prata med dom, det finns en äldre herre vet inte vad han heter, men han kommer alltid in och hällsar något i stilen; Hej mina hjärtans rosor och något annat lite smått poetiskt.
Dagens citat från honnom är; Det är dubbelt så vackert här inne nu när det finns två vackra damer här! Vilken pick up line va? Han är för rolig han.
Sedan var det lunch, skööönt att sitta ner är det vid den tiden. Att stå upp en hel dag tär på mina fika soffa ben. Jag och Maria satt och pratade om Linda Rosings nya serie och Big brother. Ett väldigt bra diskutions ämne enligt min åsikt.
Nu är det sova läge för min del. Jag håller på att somna i stolen här på Södergården 27!

My very curly hair in the morning! Not so fön when i dont fön it. ( tummen upp för ordvitsen)

The big city Kungälv!

Here i buy my food! I sit here and eat while im listening to a very nice radio show. P3 rocks.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dag 7.

2009-02-24 @ 17:24:44

Hej!
Jag luktar inte så nice just nu, en blandning mellan bakon os och någon killes fjortis parfym. Han satt farmför mig på bussen, jag trodde jag skulle kliva av i skepnad av en parfym flaska efter min korta åktur.
Dagen i sig har vart lite mer fartfylld än tidigare, det var faktiskt riktigt mycket folk där ett tag. Jag tog beställningar och tog betalt. Det gick smidigt och bra fast när dom vill använda kort blir jag jätte nervös. Men jag jobbar på det. På bära tallrikar snyggt fronten går det ganska bra med, övar lite smått ibland så den rätta snitsen bör komma om inte allt för lång tid. Hitills har jag fått 11 kronor i dricks. Inte illa va? Jag jobbar på det. Nu ska jag iväg till stallet och öva på mina chefs egenskaper! Arrivederci!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dag 6.

2009-02-23 @ 22:49:29

Idag var det som allra de flesta dagarna en stressig morgon, och som om inte det räckte var det broöppning över kungälv. Toppen tycker jag. Men tur som jag har kom jag bara 5 minuter försent och det var ingen skada skedd men shame on me tills nästa gång.
Nu när jag ändå är igång och klagar kan jag passa på att nämna att det är något fel på mitt busskort som ska gälla i Kungälv. Varken jag eller bussisarna vet hur jag ska lösa det. Det står att kortet har för lågt värde när jag drar det på maskinen, men när dom skriver ut ett kvitto så står det att det ska gälla. Det är nog Petra som spökar med mig bara.  Men lite hjälp med detta skulle sitta fint.
Annars så har dagen vart helt okej, ganska lugn så jag fick öva mig lite på att bära tallrikar snyggt. Det gick sisådär. Jag är så klen, mina fingrar är extremt klena. Men jag får öva lite mer här på hemmafronten tills vidare så kommer jag att briljera en vacker dag.  Kassan går det bra med fast jag blir fortfarande nervös när någon kommer in och beställer något krångligt. En annan sak som är VÄLDIGT jobbig är att det inte står hur mycket man skall ge tillbaks till kunden när den betalat, det gör mig nervös eftersom matte inte är mitt starkaste ämne....ush och fy på det.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Dag 5.

2009-02-20 @ 18:50:14

Första veckan avklarad nu då, känns det toppen eller? Svar ja!
Annars har det vart en riktigt lugn dag för oss på Combi. Det är inte så roligt när det inte är så mycket folk man bli så lätt rastlös av att stå där och blänga. Vissa kunder som är där ofta har man börjat känna och kan vad dom ska ha redan innan dom sagt det och så...Det är ganska mycket pensionärer där på lunchen, dom är riktigt roliga! Kanske borde jag bli något där man jobbar med gammla människor? Vi får väll se.
Dessutom var alegymnasiums skolsköterska där och åt idag! De ni! När hon kom in tog det ett bra tag för mig innan myntet trillade ner som det heter. Hon hade sönder ett glas som jag fick städa upp, ack ack. Men hon kände allt igen mig. Jag är ju ganska känd.

Idag var också sista dagen för de två 14 åriga tjejerna. Dom har verkligen fått göra allt kasst arbete som att diska, skala morötter och städa. Dom hade nog ett litet ont öga till mig ibland eftersom jag fick göra allt roligt. En annan suspekt sak med en utav tjejerna är att hon typ aldrig äter. Hon tar bara ett par få tuggor av maten sedan är hon klar. Hon dricker heller ingenting till maten. Är hon gjord av stål? Man kan ju inte göra annat än undra. Jag själv tuggar i mig bra och magen har börjat få en riktigt fin rundning.
Tack på förhand Magdalena Röding.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dag 4.

2009-02-19 @ 19:35:18

Gick upp vid 9 imorse och på något vänster låg jag riktigt bra till tids mässigt så jag satte mig ner i lugn och ro för att äta frukost. MUMS. Men så klart...bara för att jag faktiskt hade gott on tid så välte jag ut mitt nyblandade glas med oboy över HELA bordet, tidningen blev genomblöt. Toppen roligt sådär på morgonen.  Men i alla fall, jag kom iväg i ganska god tid ändå, eller a... i den tiden jag brukar komma iväg i och att säga att det är i god tid skulle vem som hellst hålla med om att det är en överdrift.

Kom dit ett tag tidigare än Maria så jag började plocka lite smått i lokalen, ställa fram värmeljus och rätta till dukar. Fixade sedan iordning kaffet och plockade fram diverse tillbehör. Maria kom och vi började plocka fram lunch sakerna samtidigt som klockan började närma sig 12.  Det kom in lite gäster och jag fick ta ett par beställningar och fick seadn lära mig ganska mycket av kassan faktiskt. Så ifall någon kommer in och beställer en dagens så fixar jag det galant!
Jag känner mig faktiskt riktigt säker där nu och jag kan agera lite själv utan att fråga Maria saker stup i kvarten, det är bra! Annars så var det en lugn dag. Ska försöka ta kassan så mycket som möjlig imorgon! Jag ska bli bäst på den! Typ.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dag 3.

2009-02-18 @ 21:56:19

Bonjour!
Var inte på praktiken idag för idag var den stora dagen som ordförande i lokalastyrelse mötet. Very exiting! Det gick ganska bra enligt min mening.

Men glömmde berätta om världens gulligaste par som kom in och skulle äta igår, herregud det var nog det sötaste jag sett på länge. Strax efter att lungchen lugnat sig kom det in ett äldre par och hällsade väldigt glatt, damen trallade att det var hennes mans födelsedag idag så dom är ute och firar.  Dom börjar fundera på vad dom ska ha att dricka till maken slår till på ett glas vin och lyckliga som dom är uttalar dom igen att det trots allt är hans födelsedag. Dom beställer resten och går sedan och sätter sig, och när dom sitter där tittar dom på varandra sådär ömsint samtidigt som maken smeker damens kind. Det är så fruktansvärt fint bara! Man kan ju inte göra annat än att bli varm innuti. Dom var så lyckliga tillsammans och verkade vara så kära trots att dom var så gammla!
En annan dam som kom in beställde kykling men frågade ifall hon kunde få potatis till istället för ris, javisst inga problem. Sedan när hon plockade sallad berättade hon att hon har svårt för att äta ris numera för att när hon var yngre hade hon gått på en diet som bestod utav att bara äta ris. Morgon middag kväll. UH! Lustiga många utav dom där dieterna.....
Ja mycket ska man höra innan öronen trillar av men det är roligt tycker jag, att prata med människorna. Imorgon är en ny dag , då ska jag gå all in för att lära mig kassan.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Magdalena.R.

2009-02-17 @ 17:50:28

P.S. http://www.salongk.se/artiklar/2009/02/15/93125622/index.xml
Tänkte bara hinta lite om min framtid. D.S.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dag 2.

2009-02-17 @ 17:29:47

Imorse hade jag riktigt svårt för att komma upp, jag tror jag är påväg att bli sjuk, so not fun.  Men tapper som jag är tog jag mig ur sängen i alla fall. Idag skulle jag gå in bakvägen eftersom jag kom lite tidigare. Vid bakdörren möttes jag av ett gäng alkisar som brukar hänga där. Dom hjälpte mig att hitta rätt ringklocka så att personalen kunde släppa in mig.
Jag var där lite innan Maria och visste därför inte riktigt vad jag skulle göra så jag började byta ut värmeljus på borden och satte på en kanna med kaffe. ( Jag har lärt mig att göra kaffe).

Maria kom och vi började plocka iordning för lunchen samtidigt som gäster började droppa in och när klockan slog 12 så var det riktigt mycket folk där. Jag hällde upp dricka och bad dom ta utav salladen så länge. Men tillslut så fick jag ta min första egna beställning! Det gick bra!
Så här gör man typ:
1.Människan, eller människorna kommer fram till mig och säger vad dom vill ha.
2.Jag skriver upp nägon käck förkortning i mitt lilla block.
3. Jag frågar vad dom vill ha att dricka och häller sedan upp det.
4. Jag tittar vid vilket bord dom sätter sig vid.
5. Jag skriver upp bordsnumret på min lilla lapp.
6. Jag går in till kocken och lämmnar lappen.
7. Väntar väntar väntar.
8. Kocken plingar på en plinga och jag springer och hämtar maten.
9. Jag lämmnar maten till bordet.
10. Jag säger smaklig måltid eller nägot annat hurtigt och går sedan och ställer mig och lurpassar på att det ska bli någon disk jag kan bära in.

Jag trivs väldigt bra måste jag säga och på Torsdag ska jag försöka lära mig kassan lite bättre. Så att jag kan börja ta betalt. Då tror jag att det kommer att bli roligare, när man kan göra allt själv och inte behöver stå och se nervös ut hela tiden. Jag tror att jag kommer att bli värsta super servitrisen!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dag 1.

2009-02-16 @ 17:11:56

Åkte först till skolansisådär vid halv 9 för att hämta busskort. Det gick bra. Gick sedan till bussen påväg till nya äventyr! Halv 11 anlände jag i kungälv och gick då för att ta mitt morgon fika, svängde in på Nyfiken köpte macka och juice, lite trist var det eftersom jag fick fika helt ensam. Klockan 11 öppnade jag dörrarna till Combi där jag möttes av snälla Maria som jag kommer hänga efter dom närmsta 5 veckorna. Maria berättade lite smått om hur det kommer se ut dom närmsta veckorna och sedan började vi plocka iordning inför lunchen, rätt som det var kom det massa människor. Då blev jag lite nervös eftersom jag fick stå ensam bakom disken och be dom vänta eftersom det var min första dag som praktikant och att jag inte riktigt visste vad jag skulle göra.

Men så som dagen flöt på desto vågligare blev jag och tillslut serverade jag riktigt bra! HEJJA HEJJA! Okej riktigt bra var det väll inte men helt okej lixom. Men jag jobbar på och det känns som oom det går toppen för mig. Jag slapp ialla fall göra allt kasst jobb, typ som att städa toaletterna och diska, det fick 14 åringarna göra. Det är inte lätt att vara 14 inte. Under veckan kommer jag att jobba från 11 till 4 varje dag men nästa vecka kommer jag att få välja andra tider så att jag får känna på hur det är att jobba lite senare på dagen också. Det ska bli skoj.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kvällen innan dagen D.

2009-02-15 @ 20:54:03

Under 5 veckor nu kommer jag att praktisera på Combi i kungälv. Combi är framförallt en resturang men också fik och bar. Det kommer att bli fruktansvärt roligt tycker jag och jag tror att under de kommande veckorna kommer jag att lära mig kollosalt mycket utav dessa personerna! Men nu sitter jag här kvällen innan och är fruktansvärt nervös, eller kanske inte nervös mer pirrig, exalterad!
Något som känns bra är att jag inte kommer vara ensam praktikant de två första veckorna utan kommer få sällskap utav två fjortonåriga tjejer som tydligen också ska vara där. Det käns VÄLDIGT bra. Då kanske jag kan framstå som lite mer duktig och vuxen. HEJJA HEJJA!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()